![]() ![]() Älgfärsgryta med svamp![]() Riktig höstgryta, även om den värmen fint även en kulen vinterdag. Gör gärna denna gryta en dag i förväg så smakar den ännu bättre! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken tillsammans med färsen i olja och smör i en stor stekgryta - stek gärna i omgångar så blir värmen hög nog att ge lite stekyta. Skala och tärna morötter och palsternacka. Lägg ner det i grytan tillsammans med tomatkross, buljong och lagerblad. Krossa pepparkornen och tillsätt dem, honung och vin. Låt nu grytan koka upp och småputtra i minst 30 minuter på låg värme. (Grytan blir betydligt bättre om den får puttra uppåt en timme! ) När grytan ska serveras: Rensa och förväll svampen så att vätskan kokar in. Smörstek svampen så den får fin yta. Smaka av med salt. Smaka av grytan med salt och svartpeppar. Precis före servering, toppa grytan med svamp och strö över lingonen. Servera grytan med potatis, ris eller bulgur och gärna ett gott surdegsbröd! ![]() ![]() ![]()
|
|