Dhal, linsgrytaDhal kan lagas på tusen sätt. Det här är en enkel variant på den klassiska linsgrytan som serveras med frisk yoghurt med mynta och lime. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Myntayoghurt
Gör så här:Blanda gärna myntayoghurten en stund före servering så den får stå ihop sig. Blanda yoghurten med mynta och limesaft, smaka av med salt. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs på medelvärme i oljan i en gryta tillsammans med gurkmejan i fem minuter, eller tills löken mjuknar. Skölj linserna och rör ner dem. Tillsätt chili och buljong, låt koka upp och sedan puttra på låg värme i 15 minuter. Klipp över persilja. Rör om då och då. Servera gärna med bröd och myntayoghurt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon! Lättlagad snabbmatHemgjorda piroger
Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|