![]() ![]() Höns eller kyckling i curry![]() Höns i curry är en klassisk gryta! Länge har det bara sålts kyckling i butiken - det går också bra. Men kan du så laga rätten på höna. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skölj höna eller kyckling i kallt vatten. Lägg den tillsammans med lagerblad och peppar i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma av. Skala och skär grönsakerna i stora bitar. Lägg dem i grytan och låt hönan koka på låg värme i ca 70-90 minuter. Om du använder kyckling kan du sänka tiden till 40-60 minuter - prova när köttet släpper fint. Ta upp och låt köttet svalna. Ta bort köttet från benen och lägg åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, vispa ner curry och vetemjöl. Pressa eller finhacka ner vitlöken. Späd med grädden. Låt såsen koka upp försiktigt och späd sedan med buljongen (kokspadet) från hönan. Räkna med att du behöver ca 5 dl buljong. Lägg nu tillbaka köttet och morötterna i såsen. Koka upp och varmhåll. Servera grytan till ris, bulgur eller couscous och grönsaker eller sallad. Det går fint att koka hönan en dag i förväg och låta den svalna i kokspadet. Eller att göra hela grytan klar och värma. (Buljongen som eventuellt bli över kan du spara i frysen. Perfekt som bas till soppa, sås eller grytor!) ![]() ![]() ![]()
|
|