Linsgryta med curry och kokosmjölkEn mustig gryta där curryn samsas med sötman i bananer och kokosmjölk. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök tillsammans med curryn under omrörning i 2-3 minuter. Skölj de röda linserna och låt dem fräsa med löken någon minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, krossade tomater och lantbuljong och låt koka upp. Rör om då och då, linserna fastnar lätt i botten. Låt grytan puttra tills linserna mjuknat efter cirka 15 minuter. Skiva bananerna och rör ner dem precis före servering. Servera gärna med ris och jordnötter till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptSopplunchSoppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenSpara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt. JulgodisHemgjort julgodisChokladen står ofta i centrum när det gäller julgodis, men det finns många andra fantastiska smaker att variera med. Nötter, som de är, i form av nougat som i nougatgodis, eller kanske i honungsskorpor med hasselnötter och vanilj, är helt oemotståndliga. Visst hör även skorporna hemma vid godisskålarna? Smaksatta med kardemumma passar de bra till såväl glögg som starkt kaffe. Finns det förresten några trista pepparkakor över? Gör snabba och superenkla, apelsinsmakande pepparkaksbollar - trasiga pepparkakor har aldrig smakat bättre! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|