Linsgryta med curry och kokosmjölkEn mustig gryta där curryn samsas med sötman i bananer och kokosmjölk. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök tillsammans med curryn under omrörning i 2-3 minuter. Skölj de röda linserna och låt dem fräsa med löken någon minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, krossade tomater och lantbuljong och låt koka upp. Rör om då och då, linserna fastnar lätt i botten. Låt grytan puttra tills linserna mjuknat efter cirka 15 minuter. Skiva bananerna och rör ner dem precis före servering. Servera gärna med ris och jordnötter till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! Baka med äpplenÄppellängd med honung!
En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|