![]() ![]() Nötköttsgryta med svamp![]() En riktig höstgryta! Svamp, rotfrukter, nötkött och äpplen får puttra till ett härligt långkok med massor av smak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rensa, putsa och skär köttet i lika stora grytbitar. Skala och finhacka en av lökarna, skala och klyfta den andra. Skal och finhacka vitlöken. Skala och fintärna kålroten och palsternackan. Skala och skär moroten i stora bitar. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Låt löken steka med tills den fått lite färg. Tillsätt vitlök, kålrot, plastenacka och morot. Krossa och lägg i kryddpeppar och svartpeppar. Lägg i lagerblad och späd med buljongen, musten och grädden. Tillsätt tomatpurén och låt grytan koka upp. Låt grytan småputtra i cirka 1 1/2 timme. Smörstek svampen i en stekpanna - förväll den först så lite av vätskan försvinner och tillsätt sedan smöret så den får fin färg. Lägg svampen i grytan. Kärna ur och skala eventuellt äpplena. Klyfta dem och smörstek dem i stekpannan så de får fin färg. Lägg över dem i grytan. Låt du grytan småputtra på låg värme i cirka 20 minuter så svamp och äpplen också är helt mjuka. Smaka av grytan med honungen och salt. Servera tillsammans med potatis eller ris. Tips! Det går fint att laga grytan en dag i förväg och värma vid servering. Vill du att grytan ska få finare utseende så kan du tillsätta äpplena först vid uppvärmningen. ![]() ![]() ![]()
|
|