Kalops på högrev

Enklare långkok än en klassisk kalops är svårt att tänka sig. Inte godare heller?

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg högrev, urbenad
  • 2 stora gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 6 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. majsstärkelse till redning

Gör så här:

Putsa köttet och skär det i grova bitar, cirka 4X4 centimeter. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna och palsternackan i stora bitar.

Bryn köttet i smör i stekgrytan. Pudra över mjölet och blanda om. Tillsätt lök och rotfrukter och häll på vatten så att det täcker. Lägg i kryddorna och koka upp. Låt småputtra i cirka 1 ½ timme. Smaka sedan av med salt och peppar och red eventuellt grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Servera kalops tillsammans med kokt potatis eller ris och inlagda rödbetor.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se

Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

utflyktsmat.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...