Kalops på högrevEnklare långkok än en klassisk kalops är svårt att tänka sig. Inte godare heller? Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa köttet och skär det i grova bitar, cirka 4X4 centimeter. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna och palsternackan i stora bitar. Bryn köttet i smör i stekgrytan. Pudra över mjölet och blanda om. Tillsätt lök och rotfrukter och häll på vatten så att det täcker. Lägg i kryddorna och koka upp. Låt småputtra i cirka 1 ½ timme. Smaka sedan av med salt och peppar och red eventuellt grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Servera kalops tillsammans med kokt potatis eller ris och inlagda rödbetor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrillaHälsa våren vid grillenTill Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden. Smak av höstHöstsmaker inför HalloweenVärm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen. BakabullarAndra bullarKall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna. Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|