Rotfruktsgryta med korvEn rejäl, värmande gryta med kryddig korv och rotfrukter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta potatisen. Skala och skär kålroten i tärningar. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Finhacka hälpten av löken och skär resten i större bitar. Skär korven på mitten och sedan i avlånga bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek korven så den får lite färg. Lyft ur den ur gytan och stek svampen tills den tagit färg. Lyft ur den.
Stek löken så den blir mjuk. Tillsätt potatis, morötter och kålrot. Späd med 4 dl vatten och buljongtärningarna. Tillsätt tomatpuré, peppar, kummin och vinäger. Låt grytan småputtra i cirka 20 minuter. Servera grytan med nybakat surdegsbröd och gärna tillsammmans med sallad eller surkål. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! OmelettSäg omelett!Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett! KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! HonungHonung sätter smakHonungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|