Rotfruktsgryta med korvEn rejäl, värmande gryta med kryddig korv och rotfrukter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta potatisen. Skala och skär kålroten i tärningar. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Finhacka hälpten av löken och skär resten i större bitar. Skär korven på mitten och sedan i avlånga bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek korven så den får lite färg. Lyft ur den ur gytan och stek svampen tills den tagit färg. Lyft ur den.
Stek löken så den blir mjuk. Tillsätt potatis, morötter och kålrot. Späd med 4 dl vatten och buljongtärningarna. Tillsätt tomatpuré, peppar, kummin och vinäger. Låt grytan småputtra i cirka 20 minuter. Servera grytan med nybakat surdegsbröd och gärna tillsammmans med sallad eller surkål. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesBaka scones på höstkantenDags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. PizzaSportlovsmiddag? Pizza!Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|