Fläskkarrégryta med svampSnabb gryta på fläskkött. Fin balans med svamp och lite sting av peppar! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa köttet och skär bort eventuellt ben. Skiva löken och rensa och skär svampen i klyftor. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Lyft ur det och lägg åt sidan. Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden. Vispa samman tre deciliter vatten med tomatpurén, cayennepeppar, vinäger och buljongtärningen och blanda ner i grytan. Låt grytan småputtra i 15-20 minuter. Red grytan med majsstärkelse utrört i 1/2 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt. Servera med potatis, ris, bulgur eller quinoa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Visst har caféet på hörnet kladdkaka? Ja, fast den godaste bakar du själv och avgör precis hur kladdig du vill ha den! Kanske en salt och krispig variant med jordnötter eller en lätt kladdkaka med nötter? Mjölkfri eller glutenfri, kladdkakan smakar alltid bra.
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|