Fläskkarrégryta med svamp

Snabb gryta på fläskkött. Fin balans med svamp och lite sting av peppar!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g fläskkarré
  • 20 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Putsa köttet och skär bort eventuellt ben.

Skiva löken och rensa och skär svampen i klyftor.

Finhacka vitlöken.

Bryn köttet i smör i en stekgryta. Lyft ur det och lägg åt sidan.

Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.

Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden.

Vispa samman tre deciliter vatten med tomatpurén, cayennepeppar, vinäger och buljongtärningen och blanda ner i grytan.

Låt grytan småputtra i 15-20 minuter.

Red grytan med majsstärkelse utrört i 1/2 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt.

Servera med potatis, ris, bulgur eller quinoa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

sillrecept.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...