Fläskkarrégryta med svamp

Snabb gryta på fläskkött. Fin balans med svamp och lite sting av peppar!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g fläskkarré
  • 20 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Putsa köttet och skär bort eventuellt ben.

Skiva löken och rensa och skär svampen i klyftor.

Finhacka vitlöken.

Bryn köttet i smör i en stekgryta. Lyft ur det och lägg åt sidan.

Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.

Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden.

Vispa samman tre deciliter vatten med tomatpurén, cayennepeppar, vinäger och buljongtärningen och blanda ner i grytan.

Låt grytan småputtra i 15-20 minuter.

Red grytan med majsstärkelse utrört i 1/2 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt.

Servera med potatis, ris, bulgur eller quinoa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se


Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor.

Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna!

 pepparkaksrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...