Fläskkarrégryta med svamp

Snabb gryta på fläskkött. Fin balans med svamp och lite sting av peppar!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g fläskkarré
  • 20 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Putsa köttet och skär bort eventuellt ben.

Skiva löken och rensa och skär svampen i klyftor.

Finhacka vitlöken.

Bryn köttet i smör i en stekgryta. Lyft ur det och lägg åt sidan.

Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.

Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden.

Vispa samman tre deciliter vatten med tomatpurén, cayennepeppar, vinäger och buljongtärningen och blanda ner i grytan.

Låt grytan småputtra i 15-20 minuter.

Red grytan med majsstärkelse utrört i 1/2 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt.

Servera med potatis, ris, bulgur eller quinoa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...