Kycklinggryta med curry och bacon

En god och lättlagad kycklinggryta där bacon ger extra skjuts åt smaken!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 600 g kycklingkött
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g bacon
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 1 buljongtärning, kyckling- eller grönsaks-
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl mjölk
  • persilja till dekoration

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skär kycklingen i stora bitar. (Använder du bitar med ben, låt dem sitta kvar.)

Finklipp baconet.

Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg och lyft sedan ur den och lägg åt sidan.

Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet.

Vispa ner crème fraiche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curryn och buljongen.

Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme i cirka 20 minuter.

Finhacka persiljan och stör den över grytan.

Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...