Kycklinggryta med curry och bacon

En god och lättlagad kycklinggryta där bacon ger extra skjuts åt smaken!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 600 g kycklingkött
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g bacon
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 1 buljongtärning, kyckling- eller grönsaks-
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl mjölk
  • persilja till dekoration

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skär kycklingen i stora bitar. (Använder du bitar med ben, låt dem sitta kvar.)

Finklipp baconet.

Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg och lyft sedan ur den och lägg åt sidan.

Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet.

Vispa ner crème fraiche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curryn och buljongen.

Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme i cirka 20 minuter.

Finhacka persiljan och stör den över grytan.

Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...