![]() ![]() Kycklinggryta med curry och bacon![]() En god och lättlagad kycklinggryta där bacon ger extra skjuts åt smaken! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och vitlöken. Skär kycklingen i stora bitar. (Använder du bitar med ben, låt dem sitta kvar.) Finklipp baconet. Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg och lyft sedan ur den och lägg åt sidan. Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet. Vispa ner crème fraiche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curryn och buljongen. Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme i cirka 20 minuter. Finhacka persiljan och stör den över grytan. Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis. ![]() ![]() ![]()
|
|