Kycklinggryta med curry och bacon

En god och lättlagad kycklinggryta där bacon ger extra skjuts åt smaken!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 600 g kycklingkött
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g bacon
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 1 buljongtärning, kyckling- eller grönsaks-
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl mjölk
  • persilja till dekoration

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skär kycklingen i stora bitar. (Använder du bitar med ben, låt dem sitta kvar.)

Finklipp baconet.

Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg och lyft sedan ur den och lägg åt sidan.

Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet.

Vispa ner crème fraiche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curryn och buljongen.

Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme i cirka 20 minuter.

Finhacka persiljan och stör den över grytan.

Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Brownies

Chokladrutor med stil

Brownies åt folket! Framförallt brownies med mörk choklad...

Små, chokladstinna kakor kan aldrig bli fel. Brownies kan bakas i en mängd varianter som passar på allt från eftermiddagsfika till bröllop. Gör enkla brownies med solroskärnor eller bakade med muscovadosocker. Eller baka brownies med mandelbotten. Redaktionen faller för nya brownies med mörk choklad. Serverade med grädde eller vaniljglass är de den perfekta efterrätten eller värsta lyxfikan.

 browniesrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...